5 ASANE PENTRU FERICIRE


Știu că săptămâna această nu am mai făcut yoga însă sufletul meu a simțit în aceste zile să scrie. Nu iți dezvălui încă ce, dar am scris, urmată de o inspirăție divină care să te ajute să trăiești mai frumos și mai armonios. O carte. Un Jurnal. Un Jurnal Intim. O călătorie. 

Așa că nu te supăra și nu judeca. Mai ales dacă ai început un drum spiritual. Este important să nu judecăm. Știu, uneori este greu să nu judecăm, să nu criticăm, poate chiar să barfim. Dar haide astăzi, să nu judecăm. Și oricând ne găsim judecând pe cineva sau o situație. Hai să zâmbim. Și să păstrăm acel zâmbet pentru a umple lumea de fericire și de mai puțină judecată fără scop. Ce zici? Zâmbești? Așa că am pregătit totuși un articol pentru TINE, pe care îl poți citi oricând. Și mai ales poți practica asanele oricând. Așa voi face și un video cu yoga, disponibil oricând pentru TINE, pentru a practica în timpul tău dedicat corpului tău și sufletului tău. 

Practicile sunt simple, și le-am ales ușoare pentru orice nivel de practică yoga, chiar și dacă nu ai mai făcut. Sunt asane care pot fi practicate și de femei însărcinate până aproape în ultima lună

Hai să le vedem și să practicăm: 

1. Cat and Cow 

L-am făcut și noi deseori la începutul claselor de yoga. Este un exercițiu ușor care ne încălzește repede corpul, face energia să circule mai ușor și ne eliberează de tensiuni de-a lungul coloanei. Tot ce trebuie să faci este să te așezi în table top pe salteluță, să inspiri profund ridicând în același timp capul către cer și curband coloana înspre interior. Ridică bărbia și deschide umerii și pieptul. Poți ține ochii închiși sau poți privi spre tavan. Îndepărtează-ți umerii de urechi. 


Nu te grăbi și urmează cursul respirației. 

Pe expirație lasă capul să cadă ușor aducând bărbia spre piept și rotunjește coloana înspre exterior asemenea unei pisici care se întinde. 

Întinde brațele și simte acea senzație plăcută din corp de flexibilitate și eliberare a stresului și tensiunilor acumulate. 

Repetă acest exercițiu până simți căldură în corp, realizându-l încet, fără grabă. Poți sta în child pose imediat după Cat & Cow pentru a simți beneficiile practicii. 


Cat & Cow

2. Goddess Pose 

Una dintre preferatele mele deoarece lucrează foarte bine mușchii picioarelor și ne face să avem coapse mai frumoase și lipsite de celulită. Pe lângă aceste beneficii ne ajută să ne menținem coloana dreaptă și să inducem în corpul nostru a stare de încredere în sine, curaj, fermitate și bucurie. 

Stand în picioare pe salteluța de yoga, îndepărtează picioarele la aproximativ un metru, respiră profund coboară ușor, apoi pe inspirăție, ridică ușor trunchiul, mențînând picioarele flexate. Palmele le poți așeza pe coapse sau le poți așeza în Gyan Mudra. Unește vârful degetului mare cu degetul arătător, formând un cerc. Celelate degete ține-le întinse.  Gyan Mudra este folosită în special pentru tratarea depresiilor, eliminarea fricilor și stărilor de anxietate. 

Personal îmi place mult postura în care îndepărtez mâinile de corp, aproape paralele cu solul, ușor flexate și cu Gyan Mudra. Este poziția care îmi inspiră mie cel mai mult starea de Zeiță (mai ales când știu ce frumos vor arată coapsele mele după) 

Poți stă aici oricât simți, respirând profund și încercând să te focusezi pe postura. Cu cât gândeșți mai mult cu atât vei putea sta în asana.


Goddess Pose

3. Warior II Pose 

După cum îi spune și numele această asana ne aduce o stare de curaj, fermitate și încredere în forțele proprii, care vin la pachet cu starea de bine. 

Asana se realizează pe ambele părți, stânga / dreapta. 

Ce trebuie să faci: Stai în picioare pe salteluța, de preferat spre capătul ei și fă un pas în spate cu piciorul stâng. Piciorul drept flexează-l la un unghi de aproximativ 90 de grade, în timp ce piciorul stâng este întins, iar talpa piciorului stand perpedinculara cu salteluța. 

Folosește-ți și mușchii piciorului stâng în caz contrar îți potir ani genunchiul drept. Orientează bazinul spre făță, încercând să păstrezi coloana dreapta. 

Îndepărtează brațele, poziționându-le paralele cu solul și palmele orientate în jos. Încearcă să le ții în același aliniament. 

Poți privi spre mâna dreapta sau înainte. Repetă exercițiul și pe partea opusă. 

Warrior II


4. Supta Baddha Konasana 

Această asana calmează sistemul nervos și oferă o stare de relaxare și bună dispoziție. 

Deschide bazinul, astfel că ajută femeile însărcinate să aibe o naștere mai ușoară. Este o asana foarte bună pentru dinamizarea Chakrei II pentru mai multă creativitate și spontaneitate. 

Ajută digestia și ne face să simțim o stare de eliberare din zona abdominală. 

Cum se realizează: Întinsă pe salteluța, pe spate, flexează genunchii și adu tălpile împreună. Lasă genunchii să cadă ușor în laterale. Ține spatele drept, pieptul deschis și bazinul lipit de salteluța. Respiră profund și stai aici câteva minute. Sigur vei simți starea de relaxare. Pentru mai multă veselie poți continuă cu Happy Baby Pose (Ananda Balasana) Îți las aici imagini cu ambele posturi. Supta Baddha Konasana

Happy Baby Pose

5. Pigeon Pose

Din poziția de meditație, lasă piciorul stâng să se întindă pe salteluța, mențînând piciorul drept în aceeași poziție, încercând să distribui greutatea corpului pe ambele șolduri, fără a lasă mai multă greutate, așa cum tinde să facă în mod normal corpul, spre dreapta. Păstrează acest echilibru de distribuire a greutății, păstrând spatele drept chiar dacă în zona lombară să va arcui.Dacă ai probleme cu această zona, încearcă să faci exercițiul fără a forță zona, așa cum poți. Privește înainte, deschide pieptul și umerii. Această asana ne dinamizează Chakra II – Chakra Sexualității, a plăcerii și a stării de bine, dar mai ales a creativității și spontaneității. Pe lângă această chakra, este dinamizată și Anahata, chakra inimii care ne deschide către starea de iubire și către oameni. 

Realizează postura și pe partea opusă. 

Nu uită să respiri profund. 


Pigeon Pose

Cam acestea sunt cele mai importante asane care ne aduc o stare de bine și ne dinamizează energia din corp, oferindu-ne o stare de căldură și efervescență. 

Aceste asane le poți practica oricând, îți recomand însă dimineața. Supta Baddha Konasana este foarte eficientă și înainte de culcare, oferind o stare de relaxare în corp. 

Sper că ți-a plăcut acest articol, împărtășește-l cu prietenele tale și fă lumea să strălucească. 

Nu Uita: Fericirea este în TINE. Ca și IUBIREA. 

Cu bucurie, 

🌞 Sorina 🌸  

328 afișare0 comentariu

Abonează-te la cursurile online de yoga, meditație și dezvoltare personală.

Contactează-ne pentru orice întrebări legate de cursuri, produse și alte informații legate de conținutul nostru

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 by Baliana School.

Societate Comercială înregistrată la Registrul Comerțului cu numele de SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Cod de Identificare Fiscală (CIF) 42422809 / Reg. com J10/262/2020

Societate Comercială înscrisă în sistemul de comercianți internaționali identificată cu codul VIES RO-42457092

©Toate drepturile rezervate.

Sigla; Numele; Conținutul online și offline sunt proprietăți intelectuale aparținând SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Copierea, înregistrarea neautorizată, multiplicarea și/sau comercializarea celor mai sus menționate fără acordul în scris al autorului se pedepsesc conform Legii nr. 8/1996 modificată și completată de

Legea nr. 15/2019 privind drepturile de autor și drepturile conexe.