7 Obiceiuri pentru Dimineți Frumoase


Dacă ești o persoană matinală atunci știi ce înseamnă ritualul de dimineață. Eu personal sunt mult mai productivă dimineața și simt că am mai mult timp pentru lucruri minunate. 

Dimineața este poate cel mai important moment al zilei, este startul nostru și trebuie să recunoaștem că unele dimineți sunt teribile. Am vrea să ne punem perna pe cap și să nu vedem pe nimeni. 

Cu toate acestea, suntem persoane adulte, mature și responsabile. Așadar, varianta de a ne pune perna pe cap și a ne ascunde de realitate, nu este cea mai înțeleaptă. Deși, în zilele libere dacă simți asta, te încurajez să o faci. Avem nevoie de spațiul nostru. De intimitate. De tăcere. De retragere de la lumea exterioară și virtuală. Însă îți recomand câteva lucruri de făcut dimineața pentru a avea un start bun: 

1. Nu lasă alarma să sune de mai multe ori. Știu, uneori e greu. Însă cu cât amani alarma cu atât îți va fi mai greu să te trezeșți și vei fi într-o stare mofturoasă toată ziua. Încarcă-te de curaj, fermitate și determinare și trezește-te imediat ce sună ceasul. 

2. Imediat după ce te-ai trezit nu îți lua telefonul pentru a verifica rețelele de socializare. Nu este sănătos nici pentru ochi și nici pentru minte. Lasă telefonul deoparte și fă un dus alternant rece-cald. Îți va da o stare de bine. 


3. Spune-ți Bună dimineața! Folosește numele tău. De exemplu: Bună dimineața Sorina. Cum ești în această dimineață?! 

Poate pare amuzant sau chiar copilăresc, însă spunându-ți bună dimineața îți direcționezi gândurile către tine, către ceea ce simți și către ceea ce ești. În caz contrar, mintea o ia razna și se gândește la toate lucrurile pe care le are de făcut, ajungând să fie obosită înainte să începi activitatea. Spune-ți Bună Dimineața. Zâmbește-ți. Conștientizează că ești. 

4. Cât îți faci cafeaua sau ceaiul de dimineață, fă câteva exerciții de întindere. Dacă ai mai mult timp la dispoziție este perfect. Îți recomand: Padahastasana. Pe lângă faptul că această asana ne oferă un masaj intern și organele abdominale sunt tonifiate, talia noastră devine mai subțire și frumoasă cu cât practicăm mai mult Padahastasana. 

Așa cum ne-am obișnuit de la cursurile de yoga, stăm câteva minute în această poziție, respirând profund. 

Alte exerciții: Goddess Pose, Cat & Cow și rotiri ale capului. 


Padahastasana

5. Nu sări peste micul dejun. Chiar dacă nu ești o persoană care mănâncă dimineața, îți recomand să îți prepari un mic dejun sănătos. Studiile de la Harvard au arătat că oamenii care NU consumă masa de dimineață au șanse mai mari de infarct sau alte probleme de sănătate. Mai mult decât atât, un mic dejun regulat ne ajută să ne menținem o greutate optimă și o minte sănătoasă. Micul dejun dinamizează activitatea cerebrală, sporind creativitatea, memoria și atenția. 6. Acordați 5 minute de mindfulness. Înainte de a pleca de acasă, de a începe activitatea zilnică sau de a trezi copiii, stai într-un loc confortabil, închide ochii și respiră pe timpi. Inspiră numărând până la 4, ține-ți respirația 4 timpi și expiră numărând până la 4. Dacă faci acest exercițiu regulat, după câteva săptămâni, poți încerca să numeri până la 8 pe inspirație, să menții respirația 8 timpi și să expiri numărând de asemenea până la 8. Această respirație îți va oferi o stare de calm și relaxare, îmbunătățind toleranța la stres și crește starea de atenție. 

7. Practică recunoștința. Imediat după ce ai realizat exercițiul de mindfulness, ia-ți un moment de a practica recunoștința. În Bali am învățat că oamenii sunt recunoscători chiar și atunci când au puțin. Acest exercițiu de recunoștință ne face să fim într-o stare de bucurie, calm și detașare. Închide ochii și spune toate motivele tale de recunoștință: corpul tău, familia ta, serviciul, business-ul, natura. Întotdeauna putem găsi motive pentru recunoștință. 

Albert Einstein spunea: „ Le sunt recunoscător tururor celor care m-au refuzat în viață. Datorită lor, am reușit pe cont propriu” 


Sau așa cum spunea călugărul și eseistul român Nicolae Steindardt: Numai când facem binele dobândim ceva ce răii nu pot avea: liniștea și pacea bunurilor supreme. 

Sper că ți-a fost sursă de inspirație acest articol, dacă DA, te invit să îl împărtășești cu întreaga lume, astfel împreună să facem lumea mai strălucitoare. 

Cu iubire și recunoștință, 

Sorina  

267 afișare0 comentariu

Abonează-te la cursurile online de yoga, meditație și dezvoltare personală.

Contactează-ne pentru orice întrebări legate de cursuri, produse și alte informații legate de conținutul nostru

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 by Baliana School.

Societate Comercială înregistrată la Registrul Comerțului cu numele de SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Cod de Identificare Fiscală (CIF) 42422809 / Reg. com J10/262/2020

Societate Comercială înscrisă în sistemul de comercianți internaționali identificată cu codul VIES RO-42457092

©Toate drepturile rezervate.

Sigla; Numele; Conținutul online și offline sunt proprietăți intelectuale aparținând SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Copierea, înregistrarea neautorizată, multiplicarea și/sau comercializarea celor mai sus menționate fără acordul în scris al autorului se pedepsesc conform Legii nr. 8/1996 modificată și completată de

Legea nr. 15/2019 privind drepturile de autor și drepturile conexe.