Ce tip de meditație ți se potrivește?

Corpul nostru este un întreg sistem care răspunde stimulilor din exterior și care crează o simbioΩa perfectă luptând pentru menținerea sănătății.

În fiecare secundă el realizează taskuri pe care noi le facem inconștient. Atunci când mergem corpul nostru practic merge singur, nu este nevoie să te gândești la acțiunea de a merge pentru că el, trupul tău, oricum își face treaba. Digestia, Sinapsele, Respirația sunt doar câteva dintre acțiunile întreprinse de corpul nostru, fără că noi să depunem efort conștient pentru ele. 

Trăim cu inconștiența faptului că propriul corp, mai face și alte lucruri decât cele pe care noi le facem în mod conștient: când citim, socializăm (deși acestea nu sunt nici ele 100% conștient)


Trăind în acest ritm de viață semiconștient, aproape aș putea spune inconștient, nu ne mai dăm seama de faptul că multe lucruri din viață de zi cu zi ne fac rău: mâncăm inconștient, trăim haotic, trăim cu totul în minte și uităm de corpul nostru, ne culcăm târziu, mâncăm neregulat, stăm cu ochii prea mult în calculator, telefon, televizor, ne enervăm din lucruri minore, ne certăm etc. etc. 

Se acumulează în corpul nostru tensiuni, stres, dar și mai grav este faptul că digestia nu se mai face corect pentru că mesele nu mai sunt regulate și sănătoase, sinapsele dopaminergice și serotoninergice scad, practic persoana în cauză resimte foarte puțin sau aproape deloc starea de bucurie, fericire, iubire, recunoștință, motivație și plăcere. În această stare de inconștiență nici măcar respirația nu este completă. Mulți oameni nu știu să respire corect. Majoritatea oamenilor respiră superficial, doar din partea superioară a corpului, astfel ajungând ca doar partea superioară să primească o cantitate suficientă de oxigen însă partea inferioară este slab oxigenată. 

În partea de jos a plămânilor acolo unde se află vasele de sânge răspunzătoare cu transportul oxigenului către celule, oxigenul ajunge în cantități foarte mici din cauza respirației superficiale și de aici o serie de probleme în corp precum tensiunea arterială. 


Pe termen lung, aceste dezechilibre în corp au impact negativ asupra sănătății psihice și fizice, ducând la boli cronice, hipertensiune arterială, afecțiuni cardiovasculare, ateroscleroză, anxietate, dependențe, obezitate, depresie. 

Această lupta contra timp fac din viață un carusel care ne obosește și ne alterează calitatea vieții. 

Ce se poate face în astfel de cazuri?


1. Mișcare.Cel puțin 30 minute de mișcare pe zi. Știu că auzi asta peste tot! Dar chiar faci asta? Teoretic toți știm, însă practic ne este greu să începem măcar să facem ceva (Dacă ai probleme cu acest aspect îți recomand să te înscrii la cursul „Ritualuri pentru femei și mai frumoase” https://www.balianaschool.com/ritualurifemei În acest grup ne susținem în fiecare zi!)

2. Evită grăsimile saturate.Studiile au demonstrat că un consum ridicat de grăsimi animale, lactate,  ulei de palmier, întrerup circuitul de producție a dopaminei și se activează depunerea de grăsimi pe peretele arterelor etc. 

3. Consumă cât mai multe proteine sănătoase.Alunele, tofu, soya, lintea, fasolea, nucile, semințele de dovleac, brocoli, spirulina sunt surse foarte bune de proteine. 

4. Dormi suficient.Cel mai benefic ar fi somnul de la 10 seara la 6 dimineața.  Atunci când nu dormim suficient, dimineața, creierul nu mai eliberează dopamină, astfel că îți poți pierde ușor concentrarea, nivelul de bucurie și plăcere scade, se poate instala oboseala cronică  cunoscută ca și burn out. 

5. Stai la Soare. Conștient evident. Expunerea la soare poate fi dăunătoare atunci când stăm la soare prea mult sau în orele amiezii.

Însă expunerea la soare ne ajută să avem un nivel ridicat de Vitamina D și lumina solară, și o eliberare de dopamină, astfel că vara avem mai multă stare de bine și motivație. 

6. Ascultă muzică, care să îți ridice vibrația. Muzica îți poate da energie, poate alunga tristețea și îți poate aduce o bună dispoziție. Nu asculta melodii triste când ești trist(ă), vei simți și mai tare starea de nefericire. Muzica are puterea de a ne schimbă starea. Ți s-a întâmplat vreodată să fii plictisit(ă) și dintr-o dată să auzi melodia ta preferată și gata ești într-o stare bună? Ei bine, atât de puternică este muzica. Sunt mii de melodii pe care le poți găsi acum pentru creșterea vibrației, alege melodiile care ți se potrivesc și îți aduc o stare de bine 

7. Meditează. Am auzit multe persoane spunând că nu știu să mediteze sau că le este foarte greu. Ei bine, trebuie să știi că nu îți va ieși din prima dar practica și consecvența este cheia oricărei acțiuni pentru a fi întreprinsă cât mai bine. 

Există mai multe tehnici de meditație și voi aminti 6 dintre ele pe care personal le practic și care m-au ajutat extrem de mult: 

- Imaginația ghidată. Este cea mai ușoară din punctul meu de vedere și foarte benefică, folosită și în psihologia lui Jung pentru a releva părțile subconștientului și de eliberare a tiparelor distructive înmagazinate aici. Imaginația ghidată este folosită de asemenea și pentru relaxare, concentrare sau intrarea în rezonanță cu anumite puteri cosmice. Imaginația ghidată ajută foarte mult să aduci mai mult optimism în viață ta. 

- Scanarea corpului. O altă tehnică preferată deoarece ne pune în legătură cu propriul corp. De cele mai multe ori, uităm de corp, așa cum am prezentat mai sus și foarte multe blocaje încep să apară în corpul fizic și subtil la nivelul chakrelor. Astfel că ajungem să ne imbolnavim și să trăim limitați atunci când nu avem o conexiune cu trupul nostru. Prin meditația de scanare a corpului ne putem da seama singuri de propriile boli sau blocaje din corp și crește legătura dintre minte și corp. 

- Concentrarea pe respirație este o altă tehnică foarte benefică care ne aduce în momentul prezent, cultivând Starea de Prezență care ne ajută să rămânem ancorați în planul prezent și automat mai focusați. Atunci când practicăm meditația pe respirație nu mai lăsăm mintea să își facă foarte multe griji pentru viitor și nici mustrări de conștiință a timpului trecut. Te bucuri mai mult de prezent și de viață și privești cu detașare problemele vieții, găsind mult mai ușor soluții. 

- Yoga, Tai Chi și Qigong, ajută foarte mult la găsirea echilibrului minte-corp, păstrând în același timp un corp frumos, armonios și sănătos. Acest tip de meditație ți se poate potrivi dacă eșți o persoană mai activă și nu reușeșți să te concentrezi stand în poziție de meditație. Însă așa cum cred că nimic nu este imposibil, chiar și cele mai active persoane, prin practică pot medita profund. 

Acest tip de meditație, ridică vibrația și îți aduce în corp mai multă flexibilitate și echilibru. 

Facem și noi la curs.


- Rugăciunea. Rugăciunea este o formă de meditație. Sunt persoane care rezonează foarte mult cu această formă de meditație și personal și eu practic. Rugăciunea ne pune în legătură cu planul Divin și cu Sufletul nostru, ea deschide Anahata, Chakra Inimii și ne face să trăim în mai multă iubire și compasiune pentru noi și ceilalți. 

Acestea fiind spuse, ce tip de meditație crezi că ți se potrivește? Oricare ar fi acesta, descoperă lumea minunată și relaxantă a meditației într-o călătorie transformațională joi 28.05.2020, ora 21:00, online, în care ne vom focusa pe meditație pentru a găsi starea de echilibru și bucurie interioară. 

Înscrie-te aici pentru a-ți transforma viața: https://www.balianaschool.com/calatorie

Săptămâna cu iubire să avem, 

Sorina Ivan Mare

188 afișare0 comentariu

Abonează-te la cursurile online de yoga, meditație și dezvoltare personală.

Contactează-ne pentru orice întrebări legate de cursuri, produse și alte informații legate de conținutul nostru

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 by Baliana School.

Societate Comercială înregistrată la Registrul Comerțului cu numele de SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Cod de Identificare Fiscală (CIF) 42422809 / Reg. com J10/262/2020

Societate Comercială înscrisă în sistemul de comercianți internaționali identificată cu codul VIES RO-42457092

©Toate drepturile rezervate.

Sigla; Numele; Conținutul online și offline sunt proprietăți intelectuale aparținând SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Copierea, înregistrarea neautorizată, multiplicarea și/sau comercializarea celor mai sus menționate fără acordul în scris al autorului se pedepsesc conform Legii nr. 8/1996 modificată și completată de

Legea nr. 15/2019 privind drepturile de autor și drepturile conexe.