Cum te văd ceilalți. Oglinzile Eseniene


Ai auzit vreodată de esenieni?


Potrivit lui Olivier Manitara:


„Esenienii s-au considerat un popor separat - nu din cauza culorii pielii, culorii părului etc., ci din cauza iluminării vieții lor interioare și a cunoașterii misterelor ascunse ale naturii necunoscute altor oameni."

Au crezut și, pe bună dreptate, că sunt moștenitorii fiilor și fiicelor lui Dumnezeu din vechime, moștenitorii marii lor civilizații antice. Ei au posedat cunoștințele lor avansate și au lucrat asiduu în secret pentru triumful luminii peste întunericul minții umane.

Ei au simțit că li s-a încredințat o misiune, care se vă dovedi a fi întemeierea creștinismului și a civilizației occidentale. Au fost susținuți în acest efort de ființe foarte evoluate care au condus frăția. Erau adevărați sfinți, maeștri ai înțelepciunii, ierofanți ai vechilor arte.


Nu s-au limitat la o singură religie, ci le-au studiat pe toate pentru a extrage marile principii științifice. Ei considerau că fiecare religie este o etapă diferită a unei singure revelații. Ei au acordat o mare importanță învățăturilor vechilor caldeeni, a lui Zoroastru, a lui Hermes Trismegistus, instrucțiunilor secrete ale lui Moise și ale unuia dintre maeștrii fondatori ai ordinului lor care au transmis tehnici similare cu cele ale budismului, precum și revelația lui Enoh.

Ei posedau o știință vie a tuturor acestor revelații.

Astfel, ei au știut să comunice cu ființele îngerești."


În cadrul învățăturilor oculte, poate fi sămânța primei noțiuni de conștiință cosmică (sau a lui Hristos) prin creștinism ezoteric.


Ei considerau că Universul și locuitorii Universului sunt oglinzi, reflectând și căutând marile lecții din inseparabilul (mereu prezent) Duh Sfânt - lumină strălucitoare în noaptea întunecată a sufletului.


Ei spun că există 7 oglinzi:


1. Prima oglindă spune că tot ce vezi în exterior este o copie fidela a ceea ce gândești tu în perioada respectiva. In you I see me. Practic tot ce vedem la toți ceilalți oameni, frumusețe, curaj, bunătate, determinare sau din contra furie, frustrare, nemulțumire este exact ceea ce filtrele noastre ne arata că exista în interiorul nostru.


2. Oglinda doi ne arata tot ceea ce judecam, mai mult decât atât: Atragi ceea ce judeci. Exista o mare diferență intre a observa pentru a îmbunătăți și a judeca. Așadar atât timp cât vei judeca, vei vedea mereu aceleași tipare.3. Oglinda trei iți vă arata ceva ce ai pierdut sau ți s-a luat. Aici este vorba de cele mai multe ori de emoții:bucurie, inocenta, cinste și integritate, curaj sau iubire, pe care sinele încearcă să le redobândească.

În aceasta oglinda își are originea, printre altele, gelozia. În această oglindă te poți simți pierdută sau să simți că parti din propria ființă au fost pierdute, ca o stare de goliciune.


4. Oglinda patru ne învață lecțiile de iubire. Ce iubim în viață, un anumit stil de viață și chiar iubiri neterminate sau pierdute. Deseori sunt experiențe dintr-o viață anterioara care s-au terminat cu o concluzie greșită. Acestea se vor tot repeta până când se vă ajunge la concluzia corecta și sufletul vă dobândi înțelepciune prin lecția învățată. În aceasta oglinda poți avea tipare toxice în relații, posesivitate, atașament, gelozie, teama de abandon.


5. Oglinda cinci oglindește părinții. De cele mai multe ori oamenii caută în relații asemănări cu părinții și ajung să trăiască povestea parinilor și nu propria poveste. Obiceiuri, tipare în gândire, blocaje emoționale pot afecta realitatea influentandu-ne modul în care ne alegem partenerii.


6. Oglinda șase oglindește părțile reprimate ale sinelui pe care le-ai condamnat se vor reflecta prin oameni sau situații care apar în viață ta.

Anumite persoane sau situații crează o puternica încărcătură emoțională venind fie din alte vieți fie dobândite în viață actuala și ne arata elemente profunde reprimate în noi.

De multe ori, cele mai reprimate parti ale noastre sunt și cele pe care le găsim cele mai atrăgătoare într-un partener! Scopul acestui fenomen este să ne vedem pe noi înșine ca întreg, pentru a ne întregi și a fi compleți. Aici poate apărea deja vu-ul, insight-urile, momente de înțelegere fata de următoarele acțiuni. Aceste momente sunt decisive și determinante pentru viață ta.
7. Oglinda conceptului de sine atât la nivel conștient cât și subconștient. Tot ceea ce crezi despre tine vei transmite oamenilor din jur iar ei vor reflecta exact ceea ce gândești despre propria persoana. Crezi că ești o persoana demna de iubit? Atunci vei atrage ușor oameni care te vor iubi. Viață te va iubi. Daca ne schimbam percepția fata de noi înșine, schimbam întreagă lume. Daca avem o stima de sine scăzută și nu ne acceptam propria frumusețe și înțelepciune, nici alții nu o vor recunoaște.


De exemplu, daca te surprinzi mereu spunând că “oamenii profita de mine” înseamnă că, de fapt, tu ești cel care profita de propriul tău timp, energie și resurse pentru a le face altora pe plac. Oamenii care iți apar în viață și “profita” sunt învățătorii tai, reflectând felul în care te tratezi pe tine însuti. (Sursa: https://www.collective-evolution.com/2018/01/08/the-essene-teachings-the-universe-is-your-mirror-with-maryam-hasnaa/)


Așadar tot ce ți se întâmplă în viață este doar o reflexie a interiorului tău. Lumea nu se va schimba bătând din palme, se va schimba când tu te vei schimba.


Nu uita! Trăind conștient poți alege în fiecare clipă tot ce iți dorești să simți, să gândești și să creezi în viață ta în acord cu voința divină și integrate sublim în Univers.260 afișare0 comentariu

Abonează-te la cursurile online de yoga, meditație și dezvoltare personală.

Contactează-ne pentru orice întrebări legate de cursuri, produse și alte informații legate de conținutul nostru

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 by Baliana School.

Societate Comercială înregistrată la Registrul Comerțului cu numele de SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Cod de Identificare Fiscală (CIF) 42422809 / Reg. com J10/262/2020

Societate Comercială înscrisă în sistemul de comercianți internaționali identificată cu codul VIES RO-42457092

©Toate drepturile rezervate.

Sigla; Numele; Conținutul online și offline sunt proprietăți intelectuale aparținând SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Copierea, înregistrarea neautorizată, multiplicarea și/sau comercializarea celor mai sus menționate fără acordul în scris al autorului se pedepsesc conform Legii nr. 8/1996 modificată și completată de

Legea nr. 15/2019 privind drepturile de autor și drepturile conexe.