SĂNĂTATEA CORPULUI ȘI A MINȚII


Nu putem avea un corp sănătos și o minte distructivă cum nu putem avea o minte sănătoasă și un corp bolnav. 

Multe dintre bolilele trupului reprezintă de fapt boli ale sufletului. 

Ai văzut oameni triști? Ei de obicei tușesc, sunt palizi la față și de cele mai multe ori au probleme cu plămânii. 

Ai văzut oameni agresivi? Ei de obicei, au probleme cu stomacul, ficatul, fierea. Fie că își reprimă sau nu furia, aceste organe sunt afectate de către energia furiei. 

Ai văzut oameni cu inima frântă? Ei au probleme chiar cu inima sau tenul. Locul unde ei pot fi atinși. 

Nu cred doar în diete, nu cred că este suficient să mănânci sănătos pentru a fi sănătos/sănătoasă, deși alimentația joacă un rol important în viața noastră. 

Nu este nevoie să mai amintesc lucruri atât de simple care ne fac rău zi de zi: carne, zahăr, grăsimi, alcool, tutun dar mai ales graba cu care mâncăm. 

Vorbesc la cursuri despre Starea de Prezența și cred că este subiectul fiecărui curs. Practicați Starea de Prezența.Practicați Starea de Prezența!

Pentru că nu este atât de distructiv faptul că mai mâncăm și zahăr și grăsimi, mai bem alcool din când în când ci faptul că o facem inconștient, fără un echilibru de cele mai multe ori.


Osho spunea: „Dacă îți place să fumezi, fumează. Dar fă-o conștient. Fă-o că un ritual. „

Așează-te în locul tău preferat, trage aer în piept, simte aerul, simte-ți corpul, respiră. Simte ce efecte în corp îți creează actul de a fuma. Simte. Fii conștient(ă

Dacă îți plac dulciurile și nu ai mereu șansa să consumi doar dulciuri fără zahăr, fă-ți un ritual și răsplătește-te în fiecare zi cu o bomboană de ciocolată. Simte-i gustul, textura, aromele. Savurează acea bomboană ca și cum ar fi ultima bomboană. Mâine oferă-ți alta. 

Dacă îți plac cartofii prăjiți, fă-ți o porție, acoperă-i cu tot ce îți place ție, brânză, usturoi, chilli, condimente. Admiră frumusețea hranei tale. Aceste daruri ale Pământului. Respiră și Mulțumește mâncării tale pentru toate beneficiile pe care ți le aduce în corp. 

Doctorul Japonez Masaru Emoto evidentiează legătură dintre conștiință și materie. Energia pe care o trimitem asupra mâncării este transmisă la nivelul ingredientelor și dinamizată în corpul nostru prin procesul digestiei. 


Avem chiar și o vorba din popor care spune că mâncarea este mai gustoasă atunci când este gătită cu dragoste. 

Dr. Masaru Emoto a demonstrat că intențiile mentale pot schimba structura fizică din jurul nostru. 

Puterea gândurilor, muzica și cuvintele influențează moleculele apei dar și creșterea armonioasă sau dizarmonioasă a plantelor. 

Dacă avem această putere asupra câmpului energetic din jurul nostru înseamnă că avem puterea de a pune energie benefică și în mâncarea noastră sau apa pe care o bem. 

Recomand ca fiecare masă să se înceapă cu o consacrare sau rugăciune prin care atingem farfuria cu ambele palme ca și cum am cuprinde-o în brate și trimitem această energie calmă către mâncare. 

Făcând acest ritual, vom conștientiza că putem mânca mai lent, mesteca mai bine mâncarea, savura fiecare aromă și ingredient regăsit în farfuria noastră, trăind o stare de plenitudine și plăcere printr-un act atât de normal și atât de indispensabil. 

Atunci când ne luăm acest timp de a mânca și a trăi plenar starea de savoare, mâncarea se digera mai ușor și ca printr-o sincronicitate, corpul ne ajută să eliminăm mai repede ceea ce nu ne servește și să păstreze toți nutrienții din mâncare pentru a avea un corp sănătos și frumos. 

Având o digestie mai rapidă, riscul de a suferi de constipație sau balonare scade, totodată riscul de a ne îngrașa. 

Când începem să facem acest pas mic dar foarte important către sănătatea corpului nostru, mintea va deveni mai calmă și așezată, astfel câștigăm și o sănătate a minții și un echilibru interior. 

Totuși îți recomand: 

🌞 Să renunți la carne. Atunci când mănânci carne, practic introduci în corpul tău celule moarte care pot intra în stare de putrefacție de-a lungul intestinului gros din cauza dificultății de a digera carnea. Ajunsă în intestinul gros, acesta absoarbe toxinele, chimicalele și hormonii injectați în carne și de aici o serie de probleme. Chiar și atunci când consumi carne din ferma proprie iar animalele sunt „curate” , oamenii de știință au demonstrat că o dietă care include carne crește riscul de boli precum diabetul, boli autoimune, crește riscul atacurilor de cord, atacurilor vasculare cerebrale și dezvoltarea aterosclerozei.  

🌸 Bea apă la 30 minute după ce ai mâncat 

🍀 Oprește-te înainte de a te simți prea plin(ă

Atunci când practicăm starea de prezența, facem mișcare, sport, yoga, dans, când cultivăm bucuria și vindecăm rănile emoționale din noi, mintea devine mai sănătoasă iar corpul o urmează. 

Nu te grăbi nicăieri. Fii prezent(ă) în acest moment. Este singurul pe care îl cunoaștem. 

Cu iubire, 

Sorina 

78 afișare0 comentariu

Abonează-te la cursurile online de yoga, meditație și dezvoltare personală.

Contactează-ne pentru orice întrebări legate de cursuri, produse și alte informații legate de conținutul nostru

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 by Baliana School.

Societate Comercială înregistrată la Registrul Comerțului cu numele de SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Cod de Identificare Fiscală (CIF) 42422809 / Reg. com J10/262/2020

Societate Comercială înscrisă în sistemul de comercianți internaționali identificată cu codul VIES RO-42457092

©Toate drepturile rezervate.

Sigla; Numele; Conținutul online și offline sunt proprietăți intelectuale aparținând SC BALI SOUL JOURNEY SRL

Copierea, înregistrarea neautorizată, multiplicarea și/sau comercializarea celor mai sus menționate fără acordul în scris al autorului se pedepsesc conform Legii nr. 8/1996 modificată și completată de

Legea nr. 15/2019 privind drepturile de autor și drepturile conexe.